Vad är viktigt att ta med sig under en weekend-resa

Nu är det vår och med mindre restriktioner för att resa så kanske det är dags att tänka på en weekendresa. Det kan vara en romantisk resa till Paris eller kanske en familjeresa till Legoland. Om du gillar att fiska kan ju en helg med kompisarna vara av intresse. Det spelar egentligen ingen roll vilken typ av resa du ska göra, det finns alltid saker som man måste ta med dig och här nämner vi några.

Elektronik

Visst, en del kanske tycker att om man ska ha semester så ska man koppla bort totalt, inte svara i telefon eller surfa på nätet men en mobil är viktigt att ha med sig, även om man kanske inte använder den lika ofta som hemma. Surfplattor för barnen så de kan se på filmer och ha det mysigt medan föräldrarna grilla är en annan bra ide. Men, en sak som många glömmer är att skydda sin mobil; olyckan kan vara framme och då är det bra om man använder ett iphone 12 skal eller ett fodral för att skydda sin mobil eller surfplatta. Dessa kommer i olika färger och material.

Pass, andra viktiga dokument och pengar

Ett pass måste du ta med dig och för din familj. Just nu är det långa köer för att förnya pass så det är nått du ska tänka på. Om du vill hyra bil måste du ha ett giltigt körkort, De flesta biluthyrare vill ha ett kreditkort och ar inte emot kontanter. Men, det betyder inte att du inte ska ha kontanter med dig för eventuella småköp på vägen till ditt resmål eller under den tid du är där.

De flesta väljer nog att boka ett hotell och det är ju praktiskt då det ofta ingår frukost, lunch och middag. För andra som kanske vill spendera mer tid ute på stan eller utforska det som finns runt staden kanske ett pensionat eller att hyra en lägenhet är bättre. Det ger mer frihet att komma och gå som man vill.

När du väljer hotell finns det en del att tänka på, pris, var det ligger, recensioner från andra som har använt detta hotell. Finns det aktiviteter för barnen eller verkar det mer vara för affärsresande.

Ett annat tips att tänka på om du också bokar hotell är att du kan boka med flyg och en hyrbil. På detta sätta bokar du allt på en gång och spar tid och pengar.

Att boka ett pensionat eller en lägenhet ger dig mer frihet eftersom du då inte måste passa tider för frukost, lunch och middag. Detta kan passa bra om du bara är vuxna i ditt sällskap.