Tillbehör till mobilen du måste ha med på resan

Gillar du att resa? Upptäcka nya platser och utforska nya traditioner och kulturer? Du är inte ensam! Att resa är fantastiskt kul och bjuder alltid på spännande upplevelser. För att din resa ska gå så smidigt som möjligt kan det dock vara bra att vara utrustad rätt.

Du har packat ner alla kläder som du behöver, skor och hygienartiklar, men hur är det med tillbehören till din mobiltelefon? De allra flesta glömmer att mobilen faktiskt är ett mycket viktigt verktyg under en resa. Med hjälp av din telefon kan du snabbt få kontakt med hotell, taxi eller myndigheter om du skulle behöva. Du kan även kontrollera att du är på rätt väg genom att använda GPS eller så kan du kontakta dina medresenärer om ni skulle komma bort från varandra. Här har vi samlat en lista på roliga och smarta tillbehör som kommer göra din resa enklare.

Bästa mobiltillbehören

  • Gummiskal till mobilen – Blöta händer efter ett dopp i poolen eller havet? Då finns det risk att din mobil åker i golvet. Genom att köpa dig ett gummiskal som skydd kan du säkerställa att mobilen inte går sönder lika lätt. Välj gärna något i en cool färg – phonelife har mobilskal för alla tillfällen.
  • Power bank – Det är inte roligt att vara på resande fot och få slut på batterier i din telefon. En power bank gör det möjligt för dig att ladda mobilen när och var du än befinner dig. Batteritiden och priset varierar beroende på kvalitet och tillverkare.
  • Adapter till hörlurar – En resa kan vara väldigt rolig, men kan också ta mycket lång tid beroende på vart man ska. Då kan det vara skönt att kunna lyssna på musik eller kanske titta på film i sin mobiltelefon. Vill du undvika att använda telefonens egna hörlurar kan du behöva köpa dig en adapter. Detta gäller främst för iPhone, där de nya versionerna inte har samma hörlursuttag som de äldre versionerna.
  • Skärmskydd – Det är mycket som kan hända när du är ute på semester. Din mobil kan lätt bli repad av att den ligger i byxfickan där sand från stranden har letat sig in och glaset kan snabbt krossas om du tappar den på flygplatsens hårda stengolv. Ett skärmskydd minimerar risken för att glaset på din mobiltelefon ska gå sönder, spricka eller repas och är ett bra alternativ för den som är på resande fot.

Att ha många olika typer av tillbehör till din mobil är naturligtvis inget krav för att du ska få en lyckad resa, men visst kommer det att underlätta en hel del. För den som älskar att ha musik runt omkring sig kan även en mobilhögtalare komma till bra användning. Högtalaren kan du använda om du vill lyssna på musik vid poolen, ordna strandfest vid havet eller varför inte ha på peppande musik när du ska hika uppe i bergen? Oavsett om du väljer alla tillbehör att ha med dig på resan eller bara något enstaka så kommer det att komma till stor nytta.