De bästa platserna att besöka i Sverige

Du behöver faktiskt inte alltid åka utomlands – det finns fantastiskt mycket att se här i Sverige. Vare sig du är intresserad av storstad eller natur kommer du kunna upptäcka fantastiska platser, både i ditt närområde och lite längre bort. Vi får inte heller glömma bort våra härliga öar som bjuder på fantastiska miljöer. Varför inte ta en minisemester på Öland eller Gotland i år? Läs mer om de bästa platserna att besöka i Sverige nedan!

Den svenska skärgården

Den-svenska-skärgårdenMånga vill nog argumentera om att det inte finns något vackrare ställe att tillbringa sommaren på än i skärgården. Att ha vattnet och lugnet närvarande hela tiden är någonting alldeles speciellt. Stockholms skärgård är förmodligen den, mest kända men du kan också bege dig ner till Västervik och Karlskrona. Vi rekommenderar att du hyr en stuga och bara kopplar av, långt bort från stress och vardag. Det bästa är såklart att även stänga av telefonen.

Öland och Gotland

Nere i södra Sverige hittar du två av våra största öar, nämligen Öland och Gotland. Den förstnämnde kan du ta dig till med bil via Kalmar medan Gotland nås via flyg eller båt. Här bjuds du på fantastisk natur och medeltida städer. Gotland har bland annat sina speciella raukar och på Öland kan du besöka “Allvaret” som är en känd och populär vandringsled. Inte heller att förglömma är de fantastiska stränderna som dessa öar har att bjuda på.

Stockholm och Göteborg

Är det en storstadssemester du är ute efter finns det knappast något bättre än våra två största städer. I huvudstaden Stockholm kan du bland annat besöka Gröna Lund och Skansen med underhållning för hela familjen. Här spelar det ingen roll vilken årstid du åker eftersom det alltid finns aktiviteter att roa sig med. I Göteborg kan du till exempel bara strosa runt längst med avenyn och sätta dig på ett mysigt cafe när du blir trött i benen.

Arvidsjaur och Abisko

Skulle du vilja uppleva det berömda norrskenet i verkligheten kan vi verkligen rekommendera en resa till Arvidsjaur eller Abisko. Det är så långt ifrån en solsemester som du kan komma. Glöm inte att ta med dig en bra kamera så du kan fånga detta fenomen på bild! Den bästa säsongen för norrsken är mellan november och februari, så se till att packa varma kläder. Att stå i kylan kommer dock helt klart att vara värt det.

Varberg

VarbergOm du befinner dig på västkusten får du inte missa ett besök i den lilla staden Varberg. Den är bland annat känd för sin fästning och för sitt berömda kallbadhus, varav det sistnämnda faktiskt anses vara ett av Sveriges absolut vackraste. Idag fungerar det både som en mötesplats för de som bor i staden och turister. Varberg ligger precis vid havet och bjuder på fantastiska vyer. Dessutom har de ett riktigt mysigt centrum med spännande gator att upptäcka.