Coronatider – perfekt för reflektion i hemmets trygga vrå

Det råder speciella tider just nu i skuggan av coronapandemin. Många spenderar mycket mer tid i hemmet än normalt på grund av självkarantän eller arbete hemifrån. Att spendera så pass mycket tid i sitt hem medför ett större fokus på inredningen, stöket och på allt det där man borde göra med sitt hem, men som man normalt sett inte orkar bry sig om. Passa därför på att reflektera över din inredning och tänk över hur den kan bli bättre.

Gör coronatiden till en nyttig och produktiv period

Man brukar säga att när en dörr stängs så öppnas en annan. Ungefär så kan man tänka när det kommer till den coronasituation vi befunnit oss i och som troligtvis kommer pågå ett tag till. Tillhör du en grupp som håller sig i karantän eller jobbar hemifrån så innebär det att du spenderar mycket tid innanför de fyra väggarna i hemmet. Ta vara på tiden som du spenderar extra mycket i hemmet och gör något bra av den. Exempelvis är det en bra tid att skaffa sig nya rutiner och vanor när det kommer till städning och övriga hushållssysslor, vilket bidrar till att bibehålla ett mer hemtrevligt och vårdat hem när saker och ting återgår till det normala igen.

Gör om och gör rätt

I normala fall kan det vara svårt att ha förmågan att göra något speciellt i sitt hem, mer än det nödvändigaste, då tiden och orken inte räcker till. Har man en inredningsstil som man inte längre tycker om så kan det därför vara svårt att ändra på det när alla andra vardagsbestyr pockar på uppmärksamheten. Ta vara på coronatiden genom att ändra din inredning så att du trivs bättre i ditt hem. Det kan handla om så små förändringar som att köpa en ny vardagsrumsmatta, till mer omfattande förändringar. Oavsett vad du behöver göra för att trivas bättre så är tiden i karantän eller tiden då du jobbar hemifrån perfekt till att fokusera extra mycket på inredningen.

Tycker du att det är svårt att veta hur du ska göra för att få till en bättre inredning kan du fokusera på två saker: färg och funktion. Att välja rätt färg på din möbel är viktigt för att den ska passa in i inredningen ordentligt och funktionen är viktig i den dagliga användningen av den. Det är nämligen vanligt att det är just det som man stör sig mest på med sin inredning.

Spendera dagarna med att skaffa inspiration

Gör den tråkiga coronatiden lite roligare genom att använda tiden till att få så mycket inspiration som möjligt för din nya inredningsstil. Surfa runt på nätet och titta på olika hemsidor som säljer inredning, bläddra igenom den tjocka IKEA-katalogen extra långsamt samtidigt som du avnjuter en kopp kaffe och några chokladpraliner. Bli en professionell livsnjutare och unna dig att njuta av de små sakerna i livet, samtidigt som du ser till att göra ditt hem till en bättre plats att vara på. Stressa inte fram en lösning utan låt det ta den tiden som krävs för att du ska hitta din unika inredningsstil.