Bra att tänka på vid en flytt

Det är en hel del du måste tänka på när du ska flytta, det är inte att bara ta dina pinaler och åka iväg till nästa bostad. Först måste du givetvis ha hjälp med flytten, du lär inte orka bära alla tunga möbler och andra saker själv. Du kan antingen be vänner om hjälp och hyra en buss på en bensinmack, om du inte har många saker. Till exempel om du ska flytta hemifrån, då räcker det oftast med att hyra en buss. Ska du däremot flytta från en bostad till en annan, ja, då är det bäst att låta en flyttfirma hjälpa dig. Du kan där välja om du vill packa ner dina prylar som exempelvis porslin själv, eller be flyttfirman göra det.

Detta hjälper en flyttfirma till med

En flyttfirma har personal som har lång erfarenhet av att bära tunga saker, och de har utbildning hur de ska lyfta för att inte göra illa rygg och knän. När du kontaktar en flyttfirma som du självklart kollat upp så att den är seriös, berättar du hur stor din bostad är och om du har extra mycket tunga saker, som exempelvis ett piano. Ibland kommer någon från flyttfirman hem till dig, för att lättare se hur stor flyttbuss som krävs, hur många män som ska bära, hur lång tid flytten räknas ta och ger dig ett pris på det hela. Avtalet med pris och försäkringsuppgifter ska både du och personen från flyttfirman skriva på, och du ska inte betala något i förväg och aldrig i kontanter.

Andra saker som du bör göra

När alla dina möbler är borta från lägenheten, ser du hur smutsigt det är, för hur mycket du än städat, är det vissa ställen som du inte kommit åt, på grund av alla möbler och saker. Då är det viktigt att du bokar en flyttstädning om du nu inte vill städa själv, men en sådan städning är krävande och kan vara skön att lämna åt någon som är van vid flyttstädningar. Kanske den flyttfirma du anlitade har personal som flyttstädar, eller så har de kontakt med någon annan firma som flyttstädar. Tänk på att när du anlitar en flyttfirma och även en flyttstädning, är att du är berättigad till att få rut och rot ökade, du betalar då endast 50 procent av kostnaden för flytt och städ och summan dras av direkt. Den resterande summan får flytt-och städfirman från Skatteverket, det enda du behöver göra är att ta upp det i din deklaration. Det är endast privatpersoner som får använda sig av RUT och ROT-avdrag. Gäller flytten och flyttstädningen ett dödsbo är det dödsboet som ska betala, eftersom det är en juridisk person, går det inte att använda RUT och ROT då, det kan vara viktigt att veta.