Att packa smart inför en resa

Ska du iväg på en weekend och vill slippa släpa runt på en väska som är tyngre än den hade behövt vara? Att packa smart och inte ta med dig onödiga saker är det du bör tänka på, men vad betyder det egentligen?

Vad ska du packa i?

Att själva väskan är bra är faktiskt viktigare än du kan tro. Vissa väskor innebär i sig en extra vikt som är trist att behöva dras med. Andra är obekväma på andra sätt. Har du en väska i rätt storlek, som funkar för din weekend? Annars kan det vara värt pengarna att köpa en ny. Denna Epic resväska kan vara ett bra alternativ. Jämför med andra och tänk på vad som är viktigt för dig. Om du tittar på olika väskor kan du få en bättre bild av vad det är du önskar och som skulle bli bäst för dig.

Vad ska ni göra?

Nästa steg är också en förberedelse, innan du börjar med själva packningen. Vad ska ni göra under den weekend du ska åka på? Ska ni vandra, gå på finare middagar, eller träffa vänner som ni ska mysa hemma hos? Vilka aktiviteter du kan förvänta dig påverkar vad du borde ta med dig, så det är bra att tänka igenom det.

Konsten att kombinera

Under en weekend hinner du för det mesta inte smutsa ner särskilt mycket kläder. Däremot kan du lockas att ta med dig en massa olika plagg för att du ska kunna känna dig fin och bekväm i olika sammanhang. Att ta med plagg som går att kombinera på olika sätt är a och o. Ett par snygga jeans eller en neutral svart kjol kan tillsammans med en vanlig top kännas lagom för att strosa runt och titta i affärer eller besöka sevärdheter. Med en finare överdel och andra skor kan du ha samma jeans eller kjol till middagen på kvällen.

Plocka bort en del saker från packningen

När du packat allt du tänker att du ska ha med dig finns det anledning att titta igenom väskan. Det kanske inte är allt du lagt ner som faktiskt är nödvändigt att ha med. Schampo finns förmodligen på hotellet. Klarar du dig inte utan det du brukar använda under en helg? Hårtork finns garanterat. Har du dubbelt av något? Två baddräkter till exempel? Tänk igenom om det verkligen är nödvändigt, kommer ni ens hinna bada någon gång? Självfallet ska du ha med dig det du behöver för att känna dig trygg inför resan, men ifrågasätt varje sak åtminstone en gång. Kanske kommer du fram till att du faktiskt inte behöver ha med den.

Du kanske vill ha plats över

När det kommer till själva packandet har du säkert hört att man ska undvika att packa luft. Vik dina kläder slätt, ordna dem i prydliga högar och lägg småsaker i de utrymmen som blir i kanten av väskan. Då blir din väska så effektivt packad som möjligt. Men ifrågasätt också det en gång innan du bestämmer dig för att den effektiva väskan är det bästa för dig. Kanske vill du faktiskt ha en väska med marginaler. Ska ni shoppa? Besöka sevärdheter där det kanske finns någon souvenir du vill ha med dig hem? Ska du besöka en vän som bakar de allra godaste kakorna och alltid ger dig en burk att ha med hem? Då kan det behövas lite extra plats.